Aluminium consoleboot

Persoonlijk

Op maat

Uniek

Voor werk en plezier op het water is een aluminium consoleboot ideaal. De bestuurder zit comfortabel aan het stuurconsole. De buitenboordmotor duwt de lichtgewicht boot moeiteloos en vlot door het water. En het mooie is: aluminium boten zijn nagenoeg onderhoudsvrij. ALUVA maakt aluminium consoleboten helemaal naar uw wensen. Tourboten, werkboten, visboten; kies uw model, afmetingen en opties en we gaan voor u aan de slag.

Waarom een aluminium boot?

Bij ALUVA maken we onze consoleboten van aluminium om diverse redenen. Zo is aluminium nagenoeg onderhoudsvrij. Wanneer er even niet gevaren wordt hoeft u dus niet uren poetsen, schuren en lakken. Aluminium roest niet en vuil en organisch materiaal spuit u eenvoudig van het gladde oppervlak. Uw aluminium consoleboot is ook beresterk, dankzij het materiaal en de sterke lasconstructies die we ermee kunnen maken. Meer redenen nodig om voor een aluminium consoleboot te gaan? Wat dacht u van minder brandstofgebruik door het lichte gewicht. Met de huidige brandstofprijzen telt iedere bespaarde liter! Overigens zijn onze boten ook elektrisch te maken.

Stel uw eigen boot samen

We hebben onze aluminium consoleboten onderverdeeld naar toepassing, namelijk tourboten, werkboten en visboten. Dit is voor u een prima startpunt om uw eigen boot samen te stellen. In deze uitleg kiezen we de categorie tourboten. In een aantal stappen maken we hier een aluminium consoleboot van die helemaal op onze werkzaamheden is toegespitst.

 

Stap 1.

Een model kiezen

Voor werkboten gaan we in principe uit van onze standaard J-Type basisboot uit de ALUVA Tender-serie. Deze robuuste tender heeft alle eigenschappen om de perfecte werkboot te worden, zoals:

 

  • V-bodem met sprayrail, zodat u comfortabel door het water snijdt;
  • Luxe radarbeugel met verlichting, die u kunt uitbreiden met bv. antennes en zonnecellen;
  • Bescherming door een dubbele bodem en rubberen stootranden.

V-Type

S-Type

TS-Type

G-Type

Stap 2.

constructie en indeling

 

Gaat u vooral passagiers of goederen vervoeren? De indeling van de aluminium consoleboot passen we erop aan. We kunnen zelfs het stuurconsole weglaten zodat u meer passagiers kunt vervoeren. U bestuurt de boot dan rechtstreeks met de buitenboordmotor (en de boot heet dan geen consoleboot meer).

Stap 3.

Mogelijke opties

Op onze website hebben we een aantal opties gepresenteerd, maar in principe kunnen we alles toevoegen wat zorgt voor extra werkgemak en comfort. Laat een luxe bestuurderszit plaatsen, een veilige in- en uitstap en zitkussens voor de passagiers. Kies voor een laadklep, handlier en/of diverse andere opties die u helpen bij uw werkzaamheden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Neem contact op met ALUVA

Heeft u alle wensen en opties genoteerd? Top, bel ons dan op het telefoonnummer onderaan de site. We nemen dan alles met u door en adviseren u eventueel over meer opties. We denken in mogelijkheden en zien altijd de mogelijkheid om uw aluminium consoleboot nóg beter te maken. Hebben we de lijst compleet, dan gaan we aan de slag met het ontwerp. Voordat de zaag in het aluminium gaat, leggen we het ontwerp ter goedkeuring aan u voor. Dan gaan we aan de slag in onze productiehal in Zwartsluis. Nog even en u vaart weg in uw custom aluminium consoleboot!

Het adres

Het oude diep 8, 8064 PN Zwartsluis

Neem hier contact op!

Voor alle informatie en vragen kunt u hieronder terecht. Wij behandelen uw bericht binnen 3 werkdagen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.